Ingrediente

Ingrediente si alergeni:

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

  • Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
  • Crustacee si produse derivate;
  • Oua si produse derivate;
  • Peste si produse derivate;
  • Arahide si produse derivate;
  • Soia si produse derivate;
  • Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
  • Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
  • Telina si produse derivate;
  • Mustar si produse derivate;
  • Seminte de susan si produse derivate;
  • Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
  • Lupin si produse derivate;
  • Moluste si produse derivate.

In cazul in care suferiti de o alergie la oricare dintre acestea, va rugam sa solicitati informatii suplimentare
inainte de efectuarea comenzii online.

Va multumim pentru intelegere!

 

Ingredientele folosite in preparatele de mancare chinezeasca explicate pe intelesul tuturor.

Urechi de lemn

Aceste ciuperci cresc pe trunchiul copacilor foarte batrani, in buchete.

- Auricularia polytricha – ciuperci de culoare gri-maron, translucide. In chineza sunt cunoscute ca ciuperci urechea-norului, ciuperci negre, ciuperci de copac, iar in japoneza ca ciuperci-jeleu.
- Auricularia auricula-judae – ciuperci de culoare rosu inchis, maron sau negru, cu o textura elastica Sunt cunoscute in chineza ca urechea-lui-Iuda (originea acestui nume provine de la legenda ca Iuda s-ar fi spanzurat de un copac batran pe care cresteau aceste ciuperci).
Ciupercile urechi-de-lemn se folosesc la supe, stir-fry (mancaruri gatite la foc rapid, in wok), mai ales in compania carnurilor – porc, vita și pui.

 

Muguri de bambus

Bambusul reprezinta un ingredient de baza in bucatariile Asiei si cu precadere in bucataria chinezeasca.
Mugurii de bambus sunt ideali pentru dietele impotriva obezitatii datorita aportului ridicat de proteine si nivelul extrem de scazut atat de grasimi cat si de zahar.

Muguri de bambus contin fibre bogate in nutrienti care au nemaipomenita abilitate de a absorbi lipide.
Consumand constant o anumita cantitate de muguri de bambus, lipidele sunt constant absorbite de fibrele bambusului pentru ca mai apoi ele sa fie eliminate cu succes din organism.
Acest aspect duce la reducerea absorbitiei si acumularii de grasimi a mucoasei gastro intestinale.
 
Observatiile clinice indica faptul ca persoanele obeze care au facut cura cu muguri de bambus pentru cel putin 10 zile au slabit constant 50-100g pe zi pentru ca mai apoi continuand cu inca 5-10 perioade cu acelasi interval au inregistrat efecte sesizabile in pierderea greutatii.

Muguri de bambus mai contin pe langa acele fibre si acid oxalic (si calciu) insolubil care combate eficient indigestiile gastrointestinale, alte probleme cu stomacul, ciroza si varicele esofagului.

Lista in permanenta completare !

contact webmaster